top of page

De Kalmthoutse heide versus de Kesselse heide.

Het laatste weekend ergens midden augustus zag er veelbelovend uit. Er was verkoeling voorspelt na 10 dagen tropisch weer en omdat er eindelijk een beetje regen was gevallen kon dit ‘s ochtends verdampen tot mist. In deze tijd van het jaar staat de heide ook prachtig in bloei en de combinatie van de paarse heide, grondmist en een opkomende zon kan voor schitterende plaatjes zorgen. Vrijdagavond stuurde spraken clubleden Albert en Danny af om ‘s ochtends naar de Kalmthoutse heide te trekken. Na een wandeling van een half uurtje vanaf onze parkeerplaats kwamen we in het duinlandschap "Hazenduinen" terecht waar je een mooi overzicht hebt over de heide. De bloei was zeker nog niet in zijn topperiode maar het zag er wel al prachtig uit. Helaas was de mist iets te hardnekkig en de zon had duidelijk moeite om door de wolken te breken, dit hoeft geen nadeel te zijn op deze manier kan je mooie minimalistische beelden maken zeker aan de putse moer. Albert had ontdekt dat de spinnenwebben er prachtig uitzagen in combinatie met de dauwdruppels, die heeft vooral macro plaatjes gemaakt.


De weersverwachtingen voor zondag waren nog beter, ik wou bijgevolg mijn geluk nog eens beproeven op de Kesselse heide. Albert die ging wat bijslapen, die ging niet mee. Jammer want hij heeft een schitterende ochtend gemist. De bloei op de Kesselse heide stond al iets verder dan op de Kalmthoutse heide, hier was het allemaal paars wat de klok sloeg. In combinatie met wat grondmist, een doorbrekende opkomende zon met schitterende kleuren en mijn dag kon niet meer stuk. Een voordeel tegenover de Kalmthoutse heide is dat je vanop de parking nog geen 100 meter moet stappen en je staat middenin de bloeiende heide.


Albert die heeft een prachtig filmpje gemaakt van beide ochtenden, dit filmpje kan je bekijken in het album van Albert
45 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

En wat nu met die ‘drones’?

Foto en video materiaal vastleggen geeft effectief een ander (vogel)perspectief. Wat kan/mag ….. maar vooral mag niet? Zowel binnen de club & op ‘t veld krijg ik regelmatig de vraag en/of opmerking wa

Marc Pennarz in GVA

Komt Marc een lezing geven in onze club...? Lees hier het artikel op de website van Marc Pennarz

bottom of page